DEL

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När man jobbar med marknadsföring så är det för de flesta essentiellt att kunna tänka kreativt. Marketingbranschen är alltid i utveckling och konkurrensen är hård. Därför måste man ibland tänka utanför boxen som det populärt heter, vilket exempelvis skulle kunna vara att tänka ut nya marknadsföringsstrategier, som inte är kopior på redan existerande setup. Men när man skall vara kreativ och därmed arbeta med hjärnan som sitt viktigaste arbetsredskap, så behöver hjärnan vara i balans.

Undvik dehydrering

Under sommarmånaderna är det väldigt ofta varm på kontoret, kanske pga. att ljusa och öppna kontorsmiljöer släpper in stekande sol, eller helt enkelt bara för att utomhustemperaturen är hög. En välfungerande ventilation på kontoret, rullgardiner som håller solen ute och framförallt ett fungerande klimatanlägg, kan vara med till att hålla temperaturen i balans. När vi har det varmt så upplever man ofta att hjärnan inte är i balans, och detta beror primärt på att man svettas mycket, och kroppen bliver snabbt dehydrerad. Därför kan det vara en bra ide att installera ett extra kylskåp på kontoret, avsett till kalla drycker. Det handlar om att dricka tillräckligt för att hålla hjärnan skarp, och med nedkylda drycker sänker man också kroppstemperaturen en smula.

Rätt kost och kom ihåg att motionera

Hjärnan behöver syre och kolhydrater för att fungera, därför är det viktigt att få i sig rätt mängd kolhydrater. Helst kolhydrater som inte är ”snabba” dvs. dem som du får i rent socker eller vitt bröd och pasta, men hellre kolhydrater från exempelvis fullkornsbröd och fullkornspasta. På så sätt för hjärnan en bättre disponerad tillförsel av kolhydrater i löpet av dagen. Hjärnan fungerar alltså inte optimalt utan kolhydrater, men samtidigt bör man heller inte få i sig för mycket kolhydrater. Om man skall vara skarp skall man också vara pigg, och för många kolhydrater påverkar blodsockerbalansen och kan därför leda till trötthet. Till sist är det viktigt för hjärnan, att man håller kroppen aktiv, vilket för de flesta av oss betyder att vi ser till att motionera. När man jobbar på ett kontor kan det därutöver vara en bra ide att lägga in så mycket extra vardagsmotion som möjligt. Exempelvis kan man göra det till en vana, att gå en rask promenad under lunchrasten.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/koderiet.se/marketingspace.se/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353