DEL
Vilka regler gäller för försäljning av onlinemedicin?

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Butiker som inte ingår i apotekstjänsten kan få sälja apoteksprodukter – men bara de som är berättigade att säljas utanför apoteket.
Men vad är reglerna egentligen? Vi kommer att titta på avsnitten nedan. Det är för legemiddelverket, som avgör om en specifik butik kan sälja läkemedel som köper droger över nätet. Se reglerna här.

Avgift
En ansökningsavgift och årsavgift kommer att krävas när du får sälja apoteksprodukter och läkemedel som är V-märkta. Du kan se mer om vad avgifterna innebär genom att klicka här.

Försäljning av detaljhandel medicin via nätverket
När du ansöker om ett godkännande för försäljning får du möjlighet att ange en adress till din webbplats eller webbshop, så att du kan sälja online shopping online.

Om du till exempel säljer en inköpsmedicin till analklåda, finns det några uppgifter som du borde informera legemiddelverket om:

  • säljarens namn
  • Företagets CVR-nummer
  • URL
  • datum

I ditt ansökningsformulär skriver du bland annat att du har tagit och granskat de e-learning moduler som görs tillgängliga. Se till att din webbplats visar att hela det lagstadgade grundläggande sortimentet är representerat och att handgjorda läkemedel presenteras i produktgrupper som är skilda från resten av sortimentet i din webbutik.

Din webbplats ska verka trovärdig

Om du vill lyckas med att sälja dina varor online, är det en bra idé att se till att din webbutik är pålitlig. Detta är nödvändigt eftersom du inte får sälja om din webbutik verkar trovärdig. När det gör kommer folk att vara mycket mer benägna att handla med dig. Särskilt på grund av att online är en verklig risk att fuska när du vill köpa sådana produkter, till exempel medicinering.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/koderiet.se/marketingspace.se/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR